GasAlert Micro5

GasAlert Micro5
VA
€ 1.395,-
excl. BTW - incl. online korting

GasAlert Micro5

De GasAlert Micro5 van Honeywell is multigas detector waarmee het mogelijk is tot 5 brandbare of toxische gassen en zuurstof gelijktijdig te detecteren en alarmeren.

Wanneer de Micro5 is voorzien van infrarode meetcel meet deze de concentratie CO2. Het meetbereik van deze meetcel is 0-5000 ppm CO2.

Voor het vrijgeven van besloten ruimtes is een pomp beschikbaar.

  • Gelijktijdige detectie tot 5 gassen
  • Datalog functionaliteit op SD kaart

Alle GasAlert Micro5's worden gratis gekalibreerd bij aflevering. U ontvangt een gasdetctor direct geschikt voor gebruik.

Reinig het toestel met een zachte vochtige doek en droog deze na het reinigen.

Reinig de detector nooit met agressieve reinigingsmiddelen zoals remmenreiniger, terpentine, wasbenzine, aceton of thinner. Er zijn speciale reinigingsdoekjes beschikbaar, informeer hiernaar bij onze service afdeling.

De gasdetector kan naar ons worden toegestuurd voor kalibratie. In de regel wordt binnen 5 werkdagen de gasdetector gecontroleerd en met testrapport naar u geretourneerd.

U kunt ook bij onze werkplaats in Breda langskomen, in de meeste gevallen kunt u dan op de kalibratie wachten. Als u vooraf even contact opneemt, houden wij rekening met uw komst.

De zuurstofcel van de meeste Honeywell gasdetectors hebben een levensduur van 5 jaar. Met een garantieperiode van 3 jaar. Uitzondering is de de BW Clip, BW Icon en MicroClip XL deze hebben een zuurstofcel met een levensduur van 2 jaar.

Dit kan bij de meeste van onze gasdetectors op de volgende wijze.

Druk twee keer kort achter elkaar op de drukknop van de detector. De PIEK, STEL en TWA alarmen worden eerst in het display weergegeven en vervolgens kunt u het resetten van deze waarden bevestigen.

De kalibratie frequentie kan worden ingesteld op 90, 180 of 365 dagen. De fabrikant adviseert om de gasdetector 2x per jaar te laten kalibreren.

Chemische meetcellen voor het meten van gassen hebben altijd een signaalverloop. Tijdens de kalibratie wordt het verloop gecompenseerd en blijft de meetwaarde binnen de opgegeven specificaties.

Onze gecertificeerde service engineers komen graag naar u toe om uw gasdetector(s)te kalibreren.

Naast het vaste kalibratie tarief worden voorrijkosten berekend. Voor de actuele tarieven kunt u contact opnemen met onze service afdeling.

Bijna alle Honeywell gasdetectors zijn uitgerust met een long life meetcellen voor de detectie van O2, H2S, CO en LEL. De eerste vijf jaar hoeven, bij normaal gebruik, geen sensoren te worden vervangen. Uitzondering zijn de zuurstofcel voor de BW Clip en BW Icon en meetcellen voor exotische gassen.

Dit is mede afhankelijk van de gemeten concentraties in de loop van de tijd. Het langdurig meten van hoge concentraties gassen kan de levensduur verkorten.

Bijna al onze gasdetectors zijn IP67 of IP68 waterdicht. Heeft de detector minder dan een half uur en minder dan 1 meter onder water gelegen dan is mogelijk het drogen en reinigen van het toestel voldoende.

Controleer of de detector correct functioneert. Vertrouwt u het toestel niet, voer dan een bumptest uit of stuur de detector naar onze werkplaats voor controle.

CO is koolmonoxide en komt voornamelijk vrij bij onvolledige verbranding. CO is al in lage concentraties gevaarlijk voor de gezondheid. De Nederlandse grenswaarde is bepaald op 20 ppm. 

CO2 is kooldioxide en is standaard met een concentratie van ca. 400 ppm in de buitenlucht aanwezig. Hogere concentraties kunnen een nadelig effect op onze gezondheid hebben. De Nederlandse grenswaarde is bepaald op 5000 ppm.    

Het is mogelijk om een meetcel in een later stadium bij te plaatsen. Aansluitend wordt de gasdetector opnieuw geconfigureerd en gekalibreerd.

Met de Microdock II of Intellidox kunnen gasdetectors automatisch worden gecontroleerd en gekalibreerd.

Wel adviseren wij om de personen die met het test station gaan werken een onderhoudsinstructie te laten volgen. Informeer bij onze service afdeling naar de mogelijkheden.

Dit is afhankelijk van type en uitvoering.

De éénkanaals gasdetectors zijn uitgerust met één meetcel. In onze multi-gasdetectors kunnen tot 4 meetcellen geplaatst worden.

Bij een multi-gas toestel kan bijvoorbeeld gekozen worden uit meetcellen voor het detecteren van O2(zuurstof), LEL (brandbare gassen), H2S (waterstofsulfide) en CO (koolmonoxide). Elke combinatie van deze gassen is mogelijk. Niet alle cellen hoeven persé geplaast te worden.

Sommige gassen kunnen de sensoren nadelig beinvloeden.

Vermijd producten die siliconen bevatten.Deze vergiftigen bijvoorbeeld de LEL sensor.

Zeer hoge concentraties brandbare gassen kunnen de LEL sensor verbranden.

Als de gasdetector nieuw is kan met een opgeladen accu minimaal 12 uur onafgebroken gemeten worden. Na verloop van jaren zal de conditie van de accu teruglopen.

Tijdens de garantie periode garanderen wij een batterijduur van 10 uur. Opslag of werken bij zeer lage temperaturen kan de accuduur verkorten.

Doe dit nooit. Gasconcentraties in aanstekers zijn zodanig hoog dat de de LEL sensor binnen zeer korte tijd verbrandt en defect raakt.

Onze oplaadbare gasdetectors zijn uitgerust met een intelligente laadprocedure. De gemiddelde laadtijd bedraagt 4 uur. Als de accu vol is zal het toestel automatisch overschakelen op een lage laadmodus en de batterij op de maximum capaciteit houden.

De betreffende meetcel is defect en dient vervangen te worden.

Vervanging en aansluitende kalibratie kan zowel in onze werkplaats als op locatie uitgevoerd worden.

De melding OL betekent Over Load.

De betreffende meetcel is aan een hoge concentratie gas blootgesteld geweest buiten het meetbereik van de sensor. In veel gevallen zal de cel regenereren en na een aantal uren weer correct functioneren.

Vertrouwt u het niet voer dan een bumptest uit of stuur de detector naar onze werkplaats voor controle. Het komt ook voor dat de sensor zodanig beschadigd is, dat deze vervangen dient te worden. Vervanging en aansluitende kalibratie kan zowel in onze werkplaats als op lokatie uitgevoerd worden.

1. Configureer & bestel

GasAlert Micro5
€ 617,00
De gasdetector wordt gebruiksklaar geleverd. Levering inclusief Nederlandstalige handleiding en certificaat van kalibratie.
Online korting
−€ 75,00
Kies een Model
CO2 model
Levertijd opvragen
€ 928,00
NH3 model
Levertijd opvragen
€ 563,00
O2 meetcel
€ 152,00
LEL meetcel
€ 215,00
H2S en CO TwinTox meetcel
€ 308,00
Lithium batterij pack met oplaadstation
€ 146,00
Schokbestendige beschermhoes
€ 46,00
Autolader 12 Vdc
€ 36,00
Gebruiksklaar maken en kalibratie bij aflevering
Gratis
Korting
€ 0,00
uw prijsexcl. btw
€ 542,00
Verzend kosten
€ 0,00
BTW
€ 0,00

2. Uw gegevens

Land
Configureer & Bestel
Maak offerte
< Productdetails
Dries Nelemans
meet- en sensorspecialist
Een vraag over de Micro5 of de toepassing hiervan? Bel me op 076-581.22.88 of mail me direct op d.nelemans@inven.nl. Ik sta klaar om u verder te helpen.