Honeywell BW Icon

VA
€ 339,00
excl. BTW - incl. online korting
op voorraad

Honeywell BW Icon

De BW Icon van Honeywell is een 4-gas detector met een vaste levensduur van 2 jaar. De gasdetector meet simultaan de vier gassen die het vaakst je gezondheid bedreigen. Zuurstof te kort (O2), waterstofsulfide (H2S) of koolmonoxide (CO) vergiftiging en explosieve brandbare gassen (LEL).

Alarmen en status worden via eenvoudige pictogrammen weergegeven. Licht het gasalarm pictogram op, dan dreigt er gevaar. Actie is direct gewenst. De indicator naast de meetcel geeft aan welk gas is gedetecteerd.

Gebaseerd op het nieuwe BW Next Generation Multi-Gas Platform worden de beste punten van de vorige generatie gecombineerd met nieuwe. Een batterijduur van 2 maanden bij een oplaadtijd van 5 uur. Een IP66/68 beschermingsgraad tegen stof en water. Een enkele knop voor eenvoudig gebruik.

Wil je de volledige gasconcentratie of andere informatie zien die niet wordt weergegeven op het display? Koppel via Bluetooth de detector met je telefoon, via de Honeywell Safety app is de data zichtbaar.

  •  Batterijduur van 2 maanden
  •  Infrarood LEL-sensor met laag vermogen
  •  Klein, lichtgewicht en makkelijk draagbaar
  •  Bediening met één knop

Wenst u de levensduur van de 4-gas detector te maximaliseren en de kosten te minimaliseren? Kies dan voor de BW Icon+. De Plus is onderhoudbaar en de eerste 5 jaar is het niet nodig om sensoren of batterij te vervangen.

Alle BW Icon's worden geleverd is inclusief USB oplaadkabel en 2 jaar garantie. Bij ontvangst is de gasdetector direct geschikt voor gebruik.

Type Honeywell BW Icon
Formaat 10,8 x 6,2 x 4,3 cm
Gewicht 185 g
IP-rating IP66, IP68
Levensduur vast, 2 jaar
LEL-cel Infrarood-CH4
Garantie 2 jaar
Batterijduur 2 maanden
Alarmen Visueel, trillend en akoestisch (95 dB)
Alarmering Laag, Hoog, TGG-15min, TGG-8uur en Overload
Gas H2S 0-200 ppm (0,1 ppm resolutie)
Gas CO 0-2000 ppm (1 ppm resolutie)
Gas O2 0-30.0% (0,1% resolutie)
Gas CH4 0-100% LEL methaan (1% resolutie)
Fabrikant Honeywell BW
Artikelcode ICON-Y-H

Met de Gasdetector Selector selecteert u snel en eenvoudig de juiste gasdetector. Op basis van maximaal 3 vragen vindt u de detector die het beste bij uw wensen past.

Reinig het toestel met een zachte vochtige doek en droog deze na het reinigen.

Reinig de detector nooit met agressieve reinigingsmiddelen zoals remmenreiniger, terpentine, wasbenzine, aceton of thinner. Er zijn speciale reinigingsdoekjes beschikbaar, informeer hiernaar bij onze service afdeling.

De gasdetector kan naar ons worden toegestuurd voor kalibratie. In de regel wordt binnen 5 werkdagen de gasdetector gecontroleerd en met testrapport naar u geretourneerd.

U kunt ook bij onze werkplaats in Breda langskomen, in de meeste gevallen kunt u dan op de kalibratie wachten. Als u vooraf even contact opneemt, houden wij rekening met uw komst.

De kalibratie frequentie kan worden ingesteld op 90, 180 of 365 dagen. De fabrikant adviseert om de gasdetector 2x per jaar te laten kalibreren.

Chemische meetcellen voor het meten van gassen hebben altijd een signaalverloop. Tijdens de kalibratie wordt het verloop gecompenseerd en blijft de meetwaarde binnen de opgegeven specificaties.

Bijna al onze gasdetectors zijn IP67 of IP68 waterdicht. Heeft de detector minder dan een half uur en minder dan 1 meter onder water gelegen dan is mogelijk het drogen en reinigen van het toestel voldoende.

Controleer of de detector correct functioneert. Vertrouwt u het toestel niet, voer dan een bumptest uit of stuur de detector naar onze werkplaats voor controle.

Waterstofsulfide is een giftig gas met de bekende "rotte eieren" geur. Echter boven een bepaalde waarde (ca. 100 ppm) ruikt men het gas niet meer omdat dit het zenuwstelsel uitschakelt. Waterstof sulfide komt veel voor in rioleringen en afvalwaterinstallaties. Een te hoge concentratie kan directe dood tot gevolg hebben. De effecten zijn afhankelijk van de duur van blootstelling.

H2S is zwaarder dan lucht en blijft daardoor makkelijk hangen in een besloten ruimte. Ontsnappen uit besloten ruimtes wordt hierdoor extra bemoeilijkt.

Effecten H2S bij de mens
0,1 ppm Geur is waarneembaar
1,6 ppm MAC-waarde.
5,0 ppm Sterke rotte eieren geur
50 ppm Ontsteking en irritatie ademhalingsorganen
100 ppm Hoesten, onregelmatige ademhaling, slaperigheid. Ernstige irritatie ogen en ademhalingsorganen. Speeksel/slijm opgeven. Bloedingen met dood tot gevolg bij blootstelling 8-24 uur.
200 ppm Moeilijke ademhaling, lichtschuw. Bloedingen met dood tot gevolg bij blootstelling 8-24 uur
250 ppm Traanvorming, vermoeidheid, neuspijn, lichtschuw, moeilijke ademhaling. Bloedingen met dood tot gevolg bij blootstelling 4-8 uur.
500 ppm Hoesten, haperende ademhaling, hartkloppingen, duizeligheid, hevig bibberen, ernstige verzwakking. Bloedingen met dood tot gevolg bij blootstelling 0,5-1 uur.
800 ppm Bewusteloosheid, dood tot gevolg bij blootstelling 0-2 min
1000 ppm Onmiddellijke bewusteloosheid met dood tot gevolg

Onder normale omstandigheden bevat lucht 20,9 % zuurstof. Deze concentratie heeft een mens nodig om normaal te kunnen ademhalen.

Bij een overmaat aan zuurstof kunnen andere materialen of vloeistoffen sneller ontbranden.

Een tekort aan zuurstof zal bij personen tot ademnood leiden en in het ergste geval de dood tot gevolg hebben.

Effecten van zuurstof tekort bij de mens
19,5-20.9 % Nodig om normaal adem te halen
14,0-19,5 % Potentieel gevaarlijk, verlaat de ruimte
12,0-14,0 % Diepere ademhaling, verhoogde hartslag, slechte coördinatie
10,0-12,0 % Snelle ondiepe ademhaling, duizelingen, blauwe lippen .
8,0-10,0 % Misselijkheid, braken, bewusteloos, lijkwit gelaat
4,0-8,0 % In coma binnen 1 minuut, stuiptrekkingen, ademhaling stopt, dood volgt
0,0-4,0 % Bewusteloos binnen 10 seconden, dood volgt

Naast giftige gassen of dampen en een tekort of overmaat aan zuurstof, kunnen er ook brandbare of explosieve gassen met de lucht vermengd zijn. Het gevaar voor explosie is afhankelijk van de concentratie gas.

Concentraties - 100% LEL
Concentraties tot de onderste explosie limiet (LEL=Lower Explosion Limit) zijn theoretisch niet explosief. Hiervoor is niet voldoende gas aanwezig om te ontbranden.

Concentraties 100% LEL - 100% UEL
Ligt de concentratie tussen de onderste explosie limiet en de bovenste explosie limiet (UEL=Upper Explosion Limit) dan is het mengsel met een geringe hoeveelheid energie direct ontbrandbaar.

Concentratie 100% UEL -
Boven de 100% UEL is een gasmengsel niet explosief of ontbrandbaar omdat er niet voldoende zuurstof meer aanwezig is voor verbranding van het gas.

Door de arbeidsinspectie is bepaald dat de concentratie brandbaar gas, in een ruimte waarin gewerkt moet worden, maximaal 10% van de LEL waarde mag bedragen. Voor elk gas ligt de LEL waarde bij een andere concentratie. Hoewel een LEL-sensor (pellistor) de concentraties van de verschillende gassen bij elkaar optelt, moet bij kalibratie aangegeven worden met welk gas gekalibreerd wordt.

LEL concentratie voor verschillende brandbare gassen
Brandbaar gas LEL Brandbaar gas LEL
Aardgas 5,0 % Petroleum 1,7 %
Aceton 2,3 % Propaan 1,7 %
Ammoniak 15 % Styreen 0,9 %
Benzine 0,6 % Terpentine 0,8 %
Butaan 1,3 % Waterstof 4,0 %
Zwavelwaterstof 4,0% Methaan 4,4 %

Met de Microdock II of Intellidox kunnen gasdetectors automatisch worden gecontroleerd en gekalibreerd.

Wel adviseren wij om de personen die met het test station gaan werken een onderhoudsinstructie te laten volgen. Informeer bij onze service afdeling naar de mogelijkheden.

De Microclip X3, BW Solo, BW Icon+ en BW Ultra zijn uitgerust met een zuurstofsensor met een levensduur van 5 jaar.

1. Configureer & bestel

Honeywell BW Icon
€ 346,00
De gasdetector wordt gebruiksklaar geleverd. Levering inclusief USB oplaadkabel en Nederlandstalige handleiding.
Online korting
−€ 7,00
4
Kies een Meetcel max. (4)
LEL meetcel Beperkte voorraad
€ 0,00
O2 meetcel Beperkte voorraad
€ 0,00
H2S meetcel Beperkte voorraad
€ 0,00
CO meetcel Beperkte voorraad
€ 0,00
USB oplaadkabel
€ 11,00
Nekkoord met veiligheidssluiting
€ 3,50
Luxe burolader
€ 89,00
Handpomp kit met snuffelpijp
€ 90,00
Smart Bump kit
€ 225,00
uw prijsexcl. btw
€ 339,00
Verzend kosten
€ 0,00
BTW
€ 0,00

2. Uw gegevens

Adres
Land
Configureer & Bestel
Maak offerte
< Productdetails
Dries Nelemans
meet- en sensorspecialist
Een vraag over de BW Icon of de toepassing hiervan? Bel me op 076-581.22.88 of mail me direct op d.nelemans@inven.nl. Ik sta klaar om u verder te helpen.