Honeywell BW Ultra

VA
€ 1.725,-
excl. BTW - incl. online korting

Honeywell BW Ultra

De nieuwe BW Ultra van Honeywell is een 5 gas detector specifiek ontworpen voor het betreden en bewaken van besloten ruimten. Standaard is de multigasdetector voorzien van een pompfunctie. Het is mogelijk tot 5 gassen gelijktijdig te detecteren en alarmeren.

Uitgerust met een PID 10.6 eV lamp kunnen gassen zoals Diesel, Styreen, Vinyl Chloride en Tolueen worden gemeten. De concentratie waarbij VOC's toxisch zijn ligt in het algemeen veel lager dan wanneer ze brandbaar zijn. De VOC sensor heeft een meetresolutie van 1 ppm en biedt op deze manier extra bescherming ten opzichte van enkel een LEL meting.

Voor het vrijgeven van besloten ruimtes is het toestel standaard met een pomp beschikbaar.

  • Overzichtelijk groot display met alle parameters 
  • Gelijktijdige detectie tot 5 gassen 
  • Verwachte levensduur meetcellen 5 jaar
  • Eenvoudige eenknops bediening

Na de koop is het essentieel dat u altijd op uw BW Ultra kunt vertrouwen. Als Honeywell Master service center verzorgen onze gecertificeerde service engineers het volledige onderhoud. U kunt zich zonder zorgen richten op uw core business.

Alle Honewell BW Ultra toestellen worden gratis gekalibreerd bij aflevering. U ontvangt een gasdetector direct geschikt voor gebruik.

Type Honeywell BW Ultra
Formaat 14,8 x 8,5 x 4,0 cm
Gewicht 411 g
IP-rating IP66/68
O2-cel levensduur 4 tot 6 jaar
Garantie instrument 3 jaar, batterij 2 jaar
Monstername pompzuiging tot 23 m
Batterijduur 18 uur (14 uur met PID of IR-sensor)
Alarmen Visueel, trillend en akoestisch (95 dB)
Alarmering Laag, Hoog, TGG-15min, TGG-8uur en Overload
Gas VOC 0-1000 ppm (1 ppm resolutie)
Gas CO2 0-5,0% vol (0,01% resolutie)
Gas NH3 0-100 ppm (1 ppm resolutie)
Gas H2S 0-100 ppm (0,1 ppm resolutie)
Gas CO 0-2000 ppm (1 ppm resolutie)
Gas O2 0-25.0% (0,1% resolutie)
LEL gas 0-100% LEL (1% resolutie)
Fabrikant Honeywell BW
Artikelcode HU‑X1W1H1M1Q1‑B‑E, HU‑X1W1H1M1B1‑B‑E

Met de Gasdetector Selector selecteert u snel en eenvoudig de juiste gasdetector. Op basis van maximaal 3 vragen vindt u de detector die het beste bij uw wensen past.

Reinig het toestel met een zachte vochtige doek en droog deze na het reinigen.

Reinig de detector nooit met agressieve reinigingsmiddelen zoals remmenreiniger, terpentine, wasbenzine, aceton of thinner. Er zijn speciale reinigingsdoekjes beschikbaar, informeer hiernaar bij onze service afdeling.

De gasdetector kan naar ons worden toegestuurd voor kalibratie. In de regel wordt binnen 5 werkdagen de gasdetector gecontroleerd en met testrapport naar u geretourneerd.

U kunt ook bij onze werkplaats in Breda langskomen, in de meeste gevallen kunt u dan op de kalibratie wachten. Als u vooraf even contact opneemt, houden wij rekening met uw komst.

De zuurstofcel van de meeste Honeywell gasdetectors hebben een levensduur van 5 jaar. Met een garantieperiode van 3 jaar. Uitzondering is de de BW Clip, BW Icon en MicroClip XL deze hebben een zuurstofcel met een levensduur van 2 jaar.

Dit kan bij de meeste van onze gasdetectors op de volgende wijze.

Druk twee keer kort achter elkaar op de drukknop van de detector. De PIEK, STEL en TWA alarmen worden eerst in het display weergegeven en vervolgens kunt u het resetten van deze waarden bevestigen.

De kalibratie frequentie kan worden ingesteld op 90, 180 of 365 dagen. De fabrikant adviseert om de gasdetector 2x per jaar te laten kalibreren.

Chemische meetcellen voor het meten van gassen hebben altijd een signaalverloop. Tijdens de kalibratie wordt het verloop gecompenseerd en blijft de meetwaarde binnen de opgegeven specificaties.

Onze gecertificeerde service engineers komen graag naar u toe om uw gasdetector(s)te kalibreren.

Naast het vaste kalibratie tarief worden voorrijkosten berekend. Voor de actuele tarieven kunt u contact opnemen met onze service afdeling.

Bijna alle Honeywell gasdetectors zijn uitgerust met een long life meetcellen voor de detectie van O2, H2S, CO en LEL. De eerste vijf jaar hoeven, bij normaal gebruik, geen sensoren te worden vervangen. Uitzondering zijn de zuurstofcel voor de BW Clip en BW Icon en meetcellen voor exotische gassen.

Dit is mede afhankelijk van de gemeten concentraties in de loop van de tijd. Het langdurig meten van hoge concentraties gassen kan de levensduur verkorten.

Bijna al onze gasdetectors zijn IP67 of IP68 waterdicht. Heeft de detector minder dan een half uur en minder dan 1 meter onder water gelegen dan is mogelijk het drogen en reinigen van het toestel voldoende.

Controleer of de detector correct functioneert. Vertrouwt u het toestel niet, voer dan een bumptest uit of stuur de detector naar onze werkplaats voor controle.

CO is koolmonoxide en komt voornamelijk vrij bij onvolledige verbranding. CO is al in lage concentraties gevaarlijk voor de gezondheid. De Nederlandse grenswaarde is bepaald op 20 ppm. 

CO2 is kooldioxide en is standaard met een concentratie van ca. 400 ppm in de buitenlucht aanwezig. Hogere concentraties kunnen een nadelig effect op onze gezondheid hebben. De Nederlandse grenswaarde is bepaald op 5000 ppm.    

Het is mogelijk om een meetcel in een later stadium bij te plaatsen. Aansluitend wordt de gasdetector opnieuw geconfigureerd en gekalibreerd.

Naast giftige gassen of dampen en een tekort of overmaat aan zuurstof, kunnen er ook brandbare of explosieve gassen met de lucht vermengd zijn. Het gevaar voor explosie is afhankelijk van de concentratie gas.

Concentraties - 100% LEL
Concentraties tot de onderste explosie limiet (LEL=Lower Explosion Limit) zijn theoretisch niet explosief. Hiervoor is niet voldoende gas aanwezig om te ontbranden.

Concentraties 100% LEL - 100% UEL
Ligt de concentratie tussen de onderste explosie limiet en de bovenste explosie limiet (UEL=Upper Explosion Limit) dan is het mengsel met een geringe hoeveelheid energie direct ontbrandbaar.

Concentratie 100% UEL -
Boven de 100% UEL is een gasmengsel niet explosief of ontbrandbaar omdat er niet voldoende zuurstof meer aanwezig is voor verbranding van het gas.

Door de arbeidsinspectie is bepaald dat de concentratie brandbaar gas, in een ruimte waarin gewerkt moet worden, maximaal 10% van de LEL waarde mag bedragen. Voor elk gas ligt de LEL waarde bij een andere concentratie. Hoewel een LEL-sensor (pellistor) de concentraties van de verschillende gassen bij elkaar optelt, moet bij kalibratie aangegeven worden met welk gas gekalibreerd wordt.

LEL concentratie voor verschillende brandbare gassen
Brandbaar gas LEL Brandbaar gas LEL
Aardgas 5,0 % Petroleum 1,7 %
Aceton 2,3 % Propaan 1,7 %
Ammoniak 15 % Styreen 0,9 %
Benzine 0,6 % Terpentine 0,8 %
Butaan 1,3 % Waterstof 4,0 %
Zwavelwaterstof 4,0% Methaan 4,4 %

Met de Microdock II of Intellidox kunnen gasdetectors automatisch worden gecontroleerd en gekalibreerd.

Wel adviseren wij om de personen die met het test station gaan werken een onderhoudsinstructie te laten volgen. Informeer bij onze service afdeling naar de mogelijkheden.

Dit is afhankelijk van type en uitvoering.

De éénkanaals gasdetectors zijn uitgerust met één meetcel. In onze multi-gasdetectors kunnen tot 4 meetcellen geplaatst worden.

Bij een multi-gas toestel kan bijvoorbeeld gekozen worden uit meetcellen voor het detecteren van O2(zuurstof), LEL (brandbare gassen), H2S (waterstofsulfide) en CO (koolmonoxide). Elke combinatie van deze gassen is mogelijk. Niet alle cellen hoeven persé geplaast te worden.

Praktische gebruikers tips. We hebben een Top 10 Tips samengesteld van praktische tips. Hierbij wordt ingegaan op het correcte gebruik van de gasdetector.

 

Graag verzorgen wij op locatie of bij ons bedrijf in Breda een passende instructie. Informeer hiervoor bij onze verkoop of service afdeling naar de mogelijkheden.

Sommige gassen kunnen de sensoren nadelig beinvloeden.

Vermijd producten die siliconen bevatten.Deze vergiftigen bijvoorbeeld de LEL sensor.

Zeer hoge concentraties brandbare gassen kunnen de LEL sensor verbranden.

Als de gasdetector nieuw is kan met een opgeladen accu minimaal 12 uur onafgebroken gemeten worden. Na verloop van jaren zal de conditie van de accu teruglopen.

Tijdens de garantie periode garanderen wij een batterijduur van 10 uur. Opslag of werken bij zeer lage temperaturen kan de accuduur verkorten.

Doe dit nooit. Gasconcentraties in aanstekers zijn zodanig hoog dat de de LEL sensor binnen zeer korte tijd verbrandt en defect raakt.

De alarmwaarden worden via software ingesteld. Met behulp van een optioneel leverbare IR-adapter kunnen de instellingen van de detector aangepast worden.

Indien u niet over deze adapter beschikt kunnen wij deze wijzigingen voor u in onze werkplaats of op locatie programmeren. Let op dat een aantal alarmwaarden gebonden zijn aan wettelijke regels.

Onze oplaadbare gasdetectors zijn uitgerust met een intelligente laadprocedure. De gemiddelde laadtijd bedraagt 4 uur. Als de accu vol is zal het toestel automatisch overschakelen op een lage laadmodus en de batterij op de maximum capaciteit houden.

1. Configureer & bestel

Honeywell BW Ultra
€ 1.815,00
De gasdetector wordt gebruiksklaar geleverd. Levering inclusief oplader, Nederlandstalige handleiding en certificaat van kalibratie.
Online korting
−€ 90,00
Kies een Model
PID model
Op voorraad
€ 0,00
CO2 model
Levertijd opvragen
€ 222,00
%LEL en %VOL (IR)
Levertijd opvragen
€ 89,00
NH3 model
Levertijd opvragen
€ 75,00
O2 meetcel
€ 133,00
LEL meetcel
€ 177,00
H2S meetcel
€ 155,00
CO meetcel
€ 155,00
Schokbestendige beschermhoes
€ 40,00
Autolader 12 Vdc
€ 30,00
Multi laadstation
€ 335,00
Gebruiksklaar maken en kalibratie bij aflevering
Gratis
Korting
€ 0,00
uw prijsexcl. btw
€ 1.725,00
Verzend kosten
€ 0,00
BTW
€ 0,00

2. Uw gegevens

Land
Configureer & Bestel
Maak offerte
< Productdetails
Dries Nelemans
meet- en sensorspecialist
Een vraag over de BW Ultra of de toepassing hiervan? Bel me op 076-581.22.88 of mail me direct op d.nelemans@inven.nl. Ik sta klaar om u verder te helpen.