Honeywell BW Clip

laagste prijs
VA
€ 119,-
excl. BTW - incl. online korting
op voorraad

Honeywell BW Clip

De BW Clip van Honeywell is verkrijgbaar als draagbare CO meter, H2S detector of persoonlijke O2 meter. De eenvoud en scherpe prijs maken dit toestel een ideale oplossing. Na inschakeling is de BW Clip gedurende 2 jaar onderhoudsvrij.

De gasconcentraties zijn bij de H2S en CO uitvoering direct op het display afleesbaar. Bij veranderingen kan direct actie worden ondernomen. Tevens kunnen de waarden worden genoteerd bij het betreden of verlaten van een ruimte.

Dit is een wereldwijd de meest gekozen oplossing voor een degelijke, betrouwbare en permanente bescherming.

  • Gedurende 2 jaar onderhoudsvrij
  • Gasconcentraties direct afleesbaar bij H2S en CO uitvoering
  • Dagelijks automatische zelftest
  • Logt automatisch de 35 meest recente gebeurtenissen
  • De CO uitvoering is conform de gasketelwet

Na de koop is het belangrijk dat u altijd op uw BW Clip gasdetector kunt vertrouwen. Als Honeywell Platinum partner kunt u met al uw vragen terecht bij onze getrainde en ervaren specialisten. Zo kunt u zich volledig richten op uw core business.

Wat is het effect van H2S op de mens? Of wanneer is er sprake van zuurstof te kort? Uitgebreide antwoorden op deze vragen staan bij Vraag & Antwoord hieronder

Alle Honeywell BW Clip's zijn bij ontvangst direct geschikt voor gebruik.

Type BW Clip
Formaat 4,1 x 5,0 x 8,7 cm
Gewicht 92 g
IP rating IP66/67
Garantie instrument 2 jaar
Alarmen Visueel, trillend en akoestisch (95 dB)
Alarmering Laag, Hoog
Gas H2S 0-100 ppm
Gas CO 0-300 ppm
Gas O2 0-25.0%
Fabrikant Honeywell BW
Artikelcode BWC2-X, BWC2R-H, BWC2R-M, BWC2R-X

Met de Gasdetector Selector selecteert u snel en eenvoudig de juiste gasdetector. Op basis van maximaal 3 vragen vindt u de detector die het beste bij uw wensen past.

Reinig het toestel met een zachte vochtige doek en droog deze na het reinigen.

Reinig de detector nooit met agressieve reinigingsmiddelen zoals remmenreiniger, terpentine, wasbenzine, aceton of thinner. Er zijn speciale reinigingsdoekjes beschikbaar, informeer hiernaar bij onze service afdeling.

Bijna al onze gasdetectors zijn IP67 of IP68 waterdicht. Heeft de detector minder dan een half uur en minder dan 1 meter onder water gelegen dan is mogelijk het drogen en reinigen van het toestel voldoende.

Controleer of de detector correct functioneert. Vertrouwt u het toestel niet, voer dan een bumptest uit of stuur de detector naar onze werkplaats voor controle.

Waterstofsulfide is een giftig gas met de bekende "rotte eieren" geur. Echter boven een bepaalde waarde (ca. 100 ppm) ruikt men het gas niet meer omdat dit het zenuwstelsel uitschakelt. Waterstof sulfide komt veel voor in rioleringen en afvalwaterinstallaties. Een te hoge concentratie kan directe dood tot gevolg hebben. De effecten zijn afhankelijk van de duur van blootstelling.

H2S is zwaarder dan lucht en blijft daardoor makkelijk hangen in een besloten ruimte. Ontsnappen uit besloten ruimtes wordt hierdoor extra bemoeilijkt.

Effecten H2S bij de mens
0,1 ppm Geur is waarneembaar
1,6 ppm MAC-waarde.
5,0 ppm Sterke rotte eieren geur
50 ppm Ontsteking en irritatie ademhalingsorganen
100 ppm Hoesten, onregelmatige ademhaling, slaperigheid. Ernstige irritatie ogen en ademhalingsorganen. Speeksel/slijm opgeven. Bloedingen met dood tot gevolg bij blootstelling 8-24 uur.
200 ppm Moeilijke ademhaling, lichtschuw. Bloedingen met dood tot gevolg bij blootstelling 8-24 uur
250 ppm Traanvorming, vermoeidheid, neuspijn, lichtschuw, moeilijke ademhaling. Bloedingen met dood tot gevolg bij blootstelling 4-8 uur.
500 ppm Hoesten, haperende ademhaling, hartkloppingen, duizeligheid, hevig bibberen, ernstige verzwakking. Bloedingen met dood tot gevolg bij blootstelling 0,5-1 uur.
800 ppm Bewusteloosheid, dood tot gevolg bij blootstelling 0-2 min
1000 ppm Onmiddellijke bewusteloosheid met dood tot gevolg

Onder normale omstandigheden bevat lucht 20,9 % zuurstof. Deze concentratie heeft een mens nodig om normaal te kunnen ademhalen.

Bij een overmaat aan zuurstof kunnen andere materialen of vloeistoffen sneller ontbranden.

Een tekort aan zuurstof zal bij personen tot ademnood leiden en in het ergste geval de dood tot gevolg hebben.

Effecten van zuurstof tekort bij de mens
19,5-20.9 % Nodig om normaal adem te halen
14,0-19,5 % Potentieel gevaarlijk, verlaat de ruimte
12,0-14,0 % Diepere ademhaling, verhoogde hartslag, slechte coördinatie
10,0-12,0 % Snelle ondiepe ademhaling, duizelingen, blauwe lippen .
8,0-10,0 % Misselijkheid, braken, bewusteloos, lijkwit gelaat
4,0-8,0 % In coma binnen 1 minuut, stuiptrekkingen, ademhaling stopt, dood volgt
0,0-4,0 % Bewusteloos binnen 10 seconden, dood volgt

Met de Microdock II of Intellidox kunnen gasdetectors automatisch worden gecontroleerd en gekalibreerd.

Wel adviseren wij om de personen die met het test station gaan werken een onderhoudsinstructie te laten volgen. Informeer bij onze service afdeling naar de mogelijkheden.

Dit is afhankelijk van type en uitvoering.

De éénkanaals gasdetectors zijn uitgerust met één meetcel. In onze multi-gasdetectors kunnen tot 4 meetcellen geplaatst worden.

Bij een multi-gas toestel kan bijvoorbeeld gekozen worden uit meetcellen voor het detecteren van O2(zuurstof), LEL (brandbare gassen), H2S (waterstofsulfide) en CO (koolmonoxide). Elke combinatie van deze gassen is mogelijk. Niet alle cellen hoeven persé geplaast te worden.

Ambulancepersoneel kan in aanraking komen met koolmonoxide bij melding van mensen die onwel zijn geworden door inademing van koolmonoxide. Koolmonoxide verdringt zuurstof in rode bloedcellen, hierdoor treden al bij lage concentraties vergiftigingsverschijnselen op.

Een persoonlijke CO gasdetector laat duidelijk horen, wanneer koolmonoxide aanwezig is. Bij hoge koolmoxide waarden is het aan te raden het pand te verlaten en te wachten op de brandweer die beschikt over beschermde maskers.

De gasdetector wordt vaak bevestigd aan een lifepack of hartmonitor. Beter is om de koolmonoxide meter niet laag bij de grond, maar aan de broekriem te dragen. De meter hangt dan op ademhoogte van kwetsbare personen, zoals kinderen, maar ook op bed hoogte.

Koolmonoxide kan ontstaan door een defecte geiser of verwarmingsketel; ook uitlaatgassen bevatten koolmonoxide. In combinatie met besloten ruimtes, waarvan parkeergarages en kelders voorbeelden zijn, zijn dit potentiele gevarenbronnen.

Het is aan te bevelen als agent, tijdens het betreden van besloten ruimtes, met een CO-meter te zijn uitgerust. Dit om te waarschuwen voor het gevaar van koolmonoxide in situaties waarbij het veilig lijkt.

De gasdetector laat luid en duidelijk horen wanneer in een ruimte koolmonoxide aanwezig is en de situatie voor jezelf en andere mensen in de directe nabijheid gevaarlijk is. Op basis van de alarmwaarde kan worden beslist of er de mogelijkheid is om een snelle redding uit te voeren, zonder onomkeerbare gezondheidsschade.

De Microclip X3, BW Solo, BW Icon+ en BW Ultra zijn uitgerust met een zuurstofsensor met een levensduur van 5 jaar.

1. Configureer & bestel

Honeywell BW Clip
€ 200,00
De BW Clip wordt gebruiksklaar geleverd en is na inschakelen direct geschikt voor gebruik. Levering inclusief Nederlandstalige handleiding.
Wilt u een bestelling van 10 of meer stuks doen? Bent u groothandel, wederverkoop of OEM? Laat het ons weten. Wij kunnen op basis van het door u gewenste aantal en type een passend voorstel doen.
Online korting
−€ 81,00
1
Kies een uitvoering
O2 gas (standaard) voorraad >10 stuks
€ 0,00
CO gas (real time)
voorraad <10 stuks
€ 19,00
H2S gas (real time)
Levertijd opvragen
€ 30,00
O2 gas (real time)
Levertijd opvragen
€ 19,00
Nekkoord met veiligheidssluiting
€ 3,50
Hibernate hoes (H2S en CO uitvoering)
€ 39,00
Smart Bump kit
€ 190,00
Korting
€ 0,00
uw prijsexcl. btw
€ 119,00
Verzend kosten
€ 0,00
BTW
€ 0,00

2. Uw gegevens

Land
Configureer & Bestel
Volume Aankoop
< Productdetails
Paul Backer
meet- en sensorspecialist
Een vraag over de BW Clip of het gebruik hiervan? Bel me op 076-581.22.88 of mail me direct op p.backer@inven.nl. Ik hoor graag hoe ik u verder kan helpen.