Honeywell IntelliDoX

zelf kalibreren

Honeywell IntelliDoX

De IntelliDox van Honeywell een automatisch test- en kalibratie station voor Honeywell draagbare gasdetectors.   

De gasdetector wordt in het teststation geplaatst, vervolgens wordt een kalibratie gas aangeboden. De IntelliDox controleert automatisch of het toestel dit gas detecteert en test ook de akoestische en visuele alarmering van de gasdetector.

De IntelliDox heeft een ethernet aansluiting en kan in een netwerk opgenomen worden. Met de bijbehorende software kunnen de uitgevoerde kalibraties en testen gedownload en beheerd worden en is het mogelijk de configuratie van de gasdetectors in te stellen.  

Voor de juiste werking moet op de IntelliDox één of meerdere gasflessen aangesloten worden. De IntelliDox kunnen onderling gekoppeld worden zodat de gasflessen voor meerdere modules gelijktijdig gebruikt kunnen worden. 

  • Automatische test- of kalibratie cyclus
  • Geïntegreerde ethernet aansluiting 
  • Modules eenvoudig koppelbaar. 
Type Honeywell IntelliDox
Formaat 13,8 x 36,2 x 10,9 cm
Gewicht 1,91 kg
Voeding 230 VAC / 12 VDC - 8,33 A 
Aansluiting 1x USB, 1x Ethernet
Opslag 2 GB intern geheugen
Detectors Honeywell BW Clip Series
Honeywell BW SOLO
Honeywell Microclip Series
Honeywell BW Ultra
Software Fleetmanager II, versie 4.4 of hoger
Honeywell Safety Suite
Garantie 2 jaar volledige garantie

Bijna al onze gasdetectors zijn IP67 of IP68 waterdicht. Heeft de detector minder dan een half uur en minder dan 1 meter onder water gelegen dan is mogelijk het drogen en reinigen van het toestel voldoende.

Controleer of de detector correct functioneert. Vertrouwt u het toestel niet, voer dan een bumptest uit of stuur de detector naar onze werkplaats voor controle.

De gasdetector onthoudt de datum van de laatste kalibratie en geeft de melding CAL DUE TODAY als de kalibratie is verlopen. Na kalibratie verdwijnt de melding uit het display.

Doe dit nooit. Gasconcentraties in aanstekers zijn zodanig hoog dat de de LEL sensor binnen zeer korte tijd verbrandt en defect raakt.

Graag verzorgen wij op locatie of bij ons bedrijf in Breda een passende instructie. Informeer hiervoor bij onze verkoop of service afdeling naar de mogelijkheden.

Contact

Contact >
< Productdetails
Paul Backer
meet- en sensorspecialist
Een vraag over de IntelliDoX of het gebruik hiervan? Bel me op 076-581.22.88 of mail me direct op p.backer@inven.nl. Ik hoor graag hoe ik u verder kan helpen.