On-line 2D

On-line 2D

Het 2D On-Line Formatie meetsysteem analyseert de Formatie (doorzicht) van een bewegende papierbaan. Een digitale camera neemt doorzicht beelden op met een oppervlakte van 120 x 120mm, doorgelicht met een stroboscoop lichtbron. De meetfrequentie is 2 beelden per seconden.

De meetresultaten worden middels een geïntegreerde PC verwerkt en getoond op een monitor. Naast de standaard meetresultaten, biedt het systeem de mogelijkheid 3 afzonderlijk te selecteren markeringen te monitoren. Van deze markeringen wordt continue informatie over intensiteit, frequentie, en X/Y hoek weergegeven. Met deze informatie kan de papiermaker anticiperen op mogelijke doek problemen die de web markeren, of andere storende effecten.

Het meetframe heeft een U-vorm, opgebouwd uit een centrale houder met de zender en ontvanger op ca. 70 cm van de papierrand. De meetkoppen zijn watergekoeld en glazenvensters worden schoongehouden met instrumentenlucht. De stroboscoop lichtbron heeft een verwachte levensduur van 10 jaar en wordt automatisch gecompenseerd voor veroudering.

  • Gebruiksklaar, voorgeprogrammeerd in fabriek
  • Formatie index correleert met visueel doorzicht
  • Geeft formatie over vlok distributie en anisotropie
  • Geschikt voor 5 gr/m² tot meer dan 300 gr/m²

Contact

Contact >
< Productdetails
Dries Nelemans
meet- en sensorspecialist
Een vraag over de of de toepassing hiervan? Bel me op 076-581.22.88 of mail me direct op d.nelemans@inven.nl. Ik sta klaar om u verder te helpen.