GAS-60

GAS-60

Lucht in de pulp is veroorzaker van uiteenlopende problemen bij het papier maken. In het algemeen varieert de luchthoeveelheid tussen 0,1% tot 8%, maar kan zich plotseling wijzigen.

Eenmaal op de zeef zal lucht de ontwatering verstoren, gaatjes veroorzaken en eventueel tot baanbreuk leiden. Lucht komt voor in vrije vorm maar ook opgelost in water en gebonden aan de vezels. Dit laatste beïnvloed de soortelijke massa van de vezels, wat de vlokvorming ernstig kan verstoren.

Studies hebben uitgewezen dat het bepalen van de vrije lucht niet voldoende is. Voor een goede lucht bestrijding moet een meetsysteem ook de opgeloste lucht kunnen bepalen.

De GAS-60 is een compact mobiel meetsysteem voor bepaling van vrije en opgeloste lucht in pulpsuspensies. De pulp wordt in de meetkamer door middel van een piston samengedrukt en daarna geëxpandeerd. Het opgeloste en ingesloten luchtgehalte wordt volgens de gaswet berekend op basis van de gemeten verandering van volume en druk. Ingesloten lucht is vaak de oorzaak van pinholes en ontwaterings problemen

  • Hoge nauwkeurigheid, ook in het lage meetgebied
  • Meet zowel opgeloste als ingesloten lucht
  • Automatische reinigingscyclus na elke meting

Contact

Contact >
< Productdetails
Dries Nelemans
meet- en sensorspecialist
Een vraag over de of de toepassing hiervan? Bel me op 076-581.22.88 of mail me direct op d.nelemans@inven.nl. Ik sta klaar om u verder te helpen.