Viscositeit van muurvuller

Het meten van de viscositeit van muurvuller is niet eenvoudig. Het product is erg visceus. De meetspindel kan tijdens de meting eenvoudig een gat creeen in het monster; wat resulteert in een foutief meetresultaat. Er is een eenvoudige en effectieve oplossing voor deze applicatie.

 

De pot met muurvuller kan direct onder de RM100 viscositeitsmeter worden gezet. De meetspindel MS-R4 wordt gecentreerd en op de juiste hoogte in de muurvuller geplaatst. Gedurende 30 secondern wordt gemeten bij een afschuifsnelheid van 2 s-1. Dit om de stabiliteit en coherentie van de meting te bekijken.

De viscositeitmeting geeft direct een resultaat van 347 Pa.s bij afschuifsnelheid van 2 s-1. Dit correspondeert met een gemeten koppel van 8% van de maximale meetbereik van de RM100. De RM100 kan onder dezelfde condities makkelijk muurvuller producten meten met een hogere viscositeit.

Het meetresultaat blijft stabiel gedurende de meting. Dit geeft aan dat de meetspindel geen gat maakt in de muurvuller. Het meten van hoge visceuse producten zoals plamuren en vullers kan eenvoudig en effectief.

Onze keuze:

Profile picture for user Paul Backer

Dit artikel is geschreven door Paul Backer.
Meer weten over Viscositeit muurvuller ? Neem contact op via 076-581.22.88 of via mail op p.backer@inven.nl.