Meetsystemen

MS-ASTMDocumentatie

MS-ASTM meetsysteem

Roestvaststalen coaxiaal meetsysteem voor relatieve viscositeitsmeting in een 600 ml beker. Het meetsysteem is ook bekend onder de naam Brookfield.

MS-DINDocumentatie

MS-DIN

Coaxiaal absoluut meetsysteem. Componenten zoals spindel, tube en cap, zijn afzonderlijk verkrijgbaar afhankelijk van het gebruikte instrument en toepassing.

MS-RDocumentatie

MS-R

Anker meetsysteem. Reeds in gebruik bij de TV Epprecht viscometers. Standaard meetsysteem voor toepassingen in de cosmetische en coating industrie. Het systeem is ook uit stekend toepasbaar in hetrogene producten of vloeistoffen waarin zich onopgeloste deeltjes bevinden.

MS-BVDocumentatie

MS-BV

Roestvaststalen disc meetsysteem voor viscositeitsmeting in een 150 ml beker. Systeem voor snelle en economische bepaling van viscositeit.

MS-CP-BayonetDocumentatie

MS-CP Cone-plate meetsysteem

De Cone-Plate meetsystemen worden toegepast in combinatie met CP2000 en CP4000 reometers. Uiterst geschikt voor uitgebreide rheologische metingen waarbij snelle temperatuur curves gecombineerd worden met lage sample volumes.

MS-CP-AC265Documentatie

MS-CP meetsysteem

Cone-plate meetsysteem volgens DIN53019, ISO3219 en ASTM D4278-D7395. Gescikst voor hogere viscositeit en lage samplevolumes. De AC265 snelkoppeling zorgt voor een hogere herhalingsnauwkeurigheid.  

MS-CDocumentatie

MS-C Chocolate meetsysteem

Dit coaxiale systeem was een van de eerste systemen volgens OICC certificering in 1970 voor rheologische bepaling volgens Casson methode. En nog steeds het meest universele systeem voor zowel vloeibare couverture chocolade als voor meer visceuze "blok" chocolade en vullingen.

MS-VANEDocumentatie

MS-VANE meetsysteem

Meetsysteem met 4 of 6 bladen. Geschikt voor bewaking of ontwikkeling van zeer veel verschillende producten. Met name voor hoog viskeuze producten of vloeistoffen met onopgeloste delen (<5mm)  

MS-KREBSDocumentatie

MS-KREBS Meetsysteem

Het Krebs meetsysteem is compatibel met de ASTM D562 standaard. Meting direct in Krebs units, toepasbaar in 600 ml of 150 ml meetbekers.  

MS-ULVDocumentatie

MS-ULV meetsysteem

Meetsysteem geschikt voor het meten van zeer lage viscositeit in combinatie met een viscometer in LR uitvoering. 

MS-SVDocumentatie

MS-SV meetsysteem

Roestvaststalen coaxiaal meetsysteem waarbij een gering volume monster benodigd is. In combinatie met de RT1 is dit meetsysteem compatible aan de ASTM D3236 standaard.   

MS-HTDocumentatie

MS-HT meetsysteem

Dit meetsysteem is toepasbaar in monsters met een temperatuur tot 300°C. Geschikt voor het meten van polymeren, hotmelts en resins. Uitgerust met een AC115 koppeling.